Zo’n drie weken geleden deden we een noodoproep om donaties in te zamelen voor de dieren in de Turkse rampgebieden. Er is inmiddels een totaalbedrag van ruim 17.000 euro ingezameld! Het grootste gedeelte is via onze GoFundMe opgehaald, maar ook via onze website en Instagram zijn gulle donaties binnengekomen. Wij zijn overweldigd door deze vrijgevigheid en onze dank is groot!

In dit blog vertellen we je graag wat er met het geld wordt gedaan. Wij maken het geld rechtstreeks over naar Nilgün Engin, onze collega van Animal Save Turkije. Nilgün werkt samen met haar team in ploegen om dieren te bevrijden uit ingestorte gebouwen en gewonde dieren te laten behandelen door een dierenarts. Maar ook dieren die wel konden ontsnappen aan het vallende puin hebben hun hulp hard nodig: op straat is er immers geen voedsel of water te vinden.

Naast reddingsoperaties, opvang en voer wordt er ook transport naar een veiliger onderkomen geregeld. Terwijl het ene team de dieren naar Ankara en Izmir brengt, laadt de volgende groep alle benodigdheden zoals voer, water, reismanden, dekens, luiers en andere hygiëneproducten in om vervolgens richting het rampgebied te vertrekken. Zwaar werk, omdat ook voor de teamleden de omstandigheden ter plekke verschrikkelijk zijn: overal om hen heen is chaos en ellende.

Op 21 februari stond de teller van geredde dieren op 267 waaronder katten, honden, vogels en konijnen. Op de korte termijn is voer, medische zorg en tijdelijke opvang prioriteit. Maar voor veel dieren is uiteindelijk een permanente verblijfplaats nodig, omdat hun menselijke huisgenoten zijn omgekomen of niet meer te traceren zijn. In samenwerking met lokale organisaties wordt geprobeerd een nieuw thuis te vinden en er zijn plannen voor een vegan sanctuary voor de dieren die niet herplaatst kunnen worden.

Voor deze middellange en lange termijn is nog steeds geld nodig. Dus mocht je nog iets kunnen missen dan is je donatie van harte welkom!

Bedankt namens het team in Turkije én de dieren!

Nilgün (links) en collega-hulpverleners.
Lees het aangrijpende interview met Nilgün in Georgia Today.

Recente artikelen

Kom naar een vigil en help de dieren dubbel

Kom naar een vigil en help de dieren dubbel

“Ik wil al heel lang eens mee naar een actie, maar iets houdt me steeds tegen.” We horen deze opmerking vaak en voor iedereen die hem herkent hebben we goed nieuws: we hebben vanaf nu dat laatste zetje voor je. Want voor elke persoon die voor het eerst (of voor het...

‘Onder de beesten’ met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk

‘Onder de beesten’ met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk

The Green Shift, Animal Save Nederland en Partij voor de Dieren Groningen organiseren op vrijdag 14 juli een avond met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk over hun boek Onder de beesten. In Het Paleis in Groningen gaan we met hen in gesprek over de schokkende...