Zo’n drie weken geleden deden we een noodoproep om donaties in te zamelen voor de dieren in de Turkse rampgebieden. Er is inmiddels een totaalbedrag van ruim 17.000 euro ingezameld! Het grootste gedeelte is via onze GoFundMe opgehaald, maar ook via onze website en Instagram zijn gulle donaties binnengekomen. Wij zijn overweldigd door deze vrijgevigheid en onze dank is groot!

In dit blog vertellen we je graag wat er met het geld wordt gedaan. Wij maken het geld rechtstreeks over naar Nilgün Engin, onze collega van Animal Save Turkije. Nilgün werkt samen met haar team in ploegen om dieren te bevrijden uit ingestorte gebouwen en gewonde dieren te laten behandelen door een dierenarts. Maar ook dieren die wel konden ontsnappen aan het vallende puin hebben hun hulp hard nodig: op straat is er immers geen voedsel of water te vinden.

Naast reddingsoperaties, opvang en voer wordt er ook transport naar een veiliger onderkomen geregeld. Terwijl het ene team de dieren naar Ankara en Izmir brengt, laadt de volgende groep alle benodigdheden zoals voer, water, reismanden, dekens, luiers en andere hygiëneproducten in om vervolgens richting het rampgebied te vertrekken. Zwaar werk, omdat ook voor de teamleden de omstandigheden ter plekke verschrikkelijk zijn: overal om hen heen is chaos en ellende.

Op 21 februari stond de teller van geredde dieren op 267 waaronder katten, honden, vogels en konijnen. Op de korte termijn is voer, medische zorg en tijdelijke opvang prioriteit. Maar voor veel dieren is uiteindelijk een permanente verblijfplaats nodig, omdat hun menselijke huisgenoten zijn omgekomen of niet meer te traceren zijn. In samenwerking met lokale organisaties wordt geprobeerd een nieuw thuis te vinden en er zijn plannen voor een vegan sanctuary voor de dieren die niet herplaatst kunnen worden.

Voor deze middellange en lange termijn is nog steeds geld nodig. Dus mocht je nog iets kunnen missen dan is je donatie van harte welkom!

Bedankt namens het team in Turkije én de dieren!

Nilgün (links) en collega-hulpverleners.
Lees het aangrijpende interview met Nilgün in Georgia Today.

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...