Zo’n drie weken geleden deden we een noodoproep om donaties in te zamelen voor de dieren in de Turkse rampgebieden. Er is inmiddels een totaalbedrag van ruim 17.000 euro ingezameld! Het grootste gedeelte is via onze GoFundMe opgehaald, maar ook via onze website en Instagram zijn gulle donaties binnengekomen. Wij zijn overweldigd door deze vrijgevigheid en onze dank is groot!

In dit blog vertellen we je graag wat er met het geld wordt gedaan. Wij maken het geld rechtstreeks over naar Nilgün Engin, onze collega van Animal Save Turkije. Nilgün werkt samen met haar team in ploegen om dieren te bevrijden uit ingestorte gebouwen en gewonde dieren te laten behandelen door een dierenarts. Maar ook dieren die wel konden ontsnappen aan het vallende puin hebben hun hulp hard nodig: op straat is er immers geen voedsel of water te vinden.

Naast reddingsoperaties, opvang en voer wordt er ook transport naar een veiliger onderkomen geregeld. Terwijl het ene team de dieren naar Ankara en Izmir brengt, laadt de volgende groep alle benodigdheden zoals voer, water, reismanden, dekens, luiers en andere hygiëneproducten in om vervolgens richting het rampgebied te vertrekken. Zwaar werk, omdat ook voor de teamleden de omstandigheden ter plekke verschrikkelijk zijn: overal om hen heen is chaos en ellende.

Op 21 februari stond de teller van geredde dieren op 267 waaronder katten, honden, vogels en konijnen. Op de korte termijn is voer, medische zorg en tijdelijke opvang prioriteit. Maar voor veel dieren is uiteindelijk een permanente verblijfplaats nodig, omdat hun menselijke huisgenoten zijn omgekomen of niet meer te traceren zijn. In samenwerking met lokale organisaties wordt geprobeerd een nieuw thuis te vinden en er zijn plannen voor een vegan sanctuary voor de dieren die niet herplaatst kunnen worden.

Voor deze middellange en lange termijn is nog steeds geld nodig. Dus mocht je nog iets kunnen missen dan is je donatie van harte welkom!

Bedankt namens het team in Turkije én de dieren!

Nilgün (links) en collega-hulpverleners.
Lees het aangrijpende interview met Nilgün in Georgia Today.

Recente artikelen

Teken het burgerinitiatief End The Slaughter Age

Teken het burgerinitiatief End The Slaughter Age

Het Europees burgerinitiatief End The Slaughter Age roept de Europese Commissie op te stoppen met subsidies voor de veehouderij en deze in te zetten voor de productie van plantaardige eiwitten en cellulaire landbouw zoals kweekvlees. Voor een wereld zonder...

Help de dieren in Turkije na de aardbevingen

Help de dieren in Turkije na de aardbevingen

Onze gedachten gaan uit naar alle mensen die gewond zijn geraakt en degenen die hun dierbaren en/of huis zijn kwijtgeraakt door de verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Syrië. Meer dan 6.000 mensen zijn omgekomen en duizenden mensen en dieren zitten vast onder...

Roep Haarlemse gemeenteraadsleden op met onze e-mailactie!

Roep Haarlemse gemeenteraadsleden op met onze e-mailactie!

Het is tijd voor een grootschalige e-mailcampagne! We gaan alle gemeenteraadsleden van Haarlem oproepen om de Plant Based Treaty te ondertekenen. Haarlem is de eerste gemeente ter wereld die vleesreclame in de openbare ruimte verbiedt. De Plant Based Treaty sluit daar...