Privacybeleid

Persoonsgegevens die wij verwerken

Animal Save Nederland verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze website en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Wij kunnen de volgende persoonsgegevens verwerken:

  • NAW gegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • IP-adres
  • Trackinggegevens van verstuurde mailings (open- en klikgedrag)

Mogelijke doeleinden van het verwerken van deze gegevens

  1. Om je bestelling en/of betaling correct te kunnen verwerken en afhandelen
  2. Om op jouw verzoek telefonisch en/of per e-mail contact met je op te kunnen nemen
  3. Om je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  4. Om je een nieuwsbrief toe te sturen waarvoor je je uitdrukkelijk hebt ingeschreven
  5. Om aan de wettelijke administratieve bewaarplicht te voldoen in geval van betaalde aankopen en andere betalingen
  6. Om mailings te evalueren en te verbeteren
  7. Om de website te evalueren en te verbeteren

Bewaartermijn

Animal Save Nederland bewaart je gegevens slechts zolang als nodig is voor het uitvoeren van het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld. In geval van aankopen of andere betalingen is de wettelijke bewaartermijn 7 jaar t.b.v. een correcte boekhouding.

Delen met derden

Animal Save Nederland verkoopt je gegevens niet aan derden en zal geen persoonlijke gegevens doorgeven t.b.v. marketingdoeleinden van derden.

Wel verstrekt Animal Save Nederland bepaalde persoonsgegevens aan derden indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een dienst en/of bestelling of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Daarnaast hebben enkele leveranciers van Animal Save Nederland toegang tot bepaalde gegevens, doordat zij betrokken zijn bij de opslag of verwerking van deze gegevens:

  • Hostingprovider – opslag, back-up en rechtstreekse e-mail
  • Webmasters – onderhoud van website en database
  • Mailingprovider* – verwerking van mailings
  • Betaalproviders – bijv. voor iDEAL en PayPal
  • Google Analytics

Animal Save Nederland maakt gebruik van de mailingprovider MailChimp. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief geef je toestemming dat je gegevens mogen worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden.

Beveiliging

De website van Animal Save Nederland is voorzien van een SSL certificaat, om zo een beveiligde verbinding tot stand te brengen. Dit betekent dat wanneer je gegevens invult, deze versleuteld worden verzonden.

Cookies

Animal Save Nederland maakt gebruik van cookies (kleine tekstbestandjes die in je internetbrowser worden opgeslagen), zowel intern als via derden voor de volgende doeleinden:

  • Voor het goed laten functioneren van de website en om een bestelling te kunnen plaatsen.
  • Voor het analyseren van bezoekersgegevens en surfgedrag d.m.v. Google Analytics. Hierbij worden IP-adressen geanonimiseerd en worden er geen persoonsgegevens achterhaald die je kunnen identificeren.
  • Voor het delen van onze Facebookpagina-events. Hierbij kunnen cookies door Facebook worden geplaatst.
  • Voor de toepassing van Google maps t.b.v. de kaart met alle Save groepen c.q. slachthuizen. Hierbij worden (tracking)cookies door Google geplaatst.

Links, video’s en andere content van derden

Op deze site kunnen links naar andere websites voorkomen, in de vorm van tekst, video, kaart of afbeelding. Door op een link te klikken wordt je doorverwezen naar een website van een derde partij. Video’s die je op onze site afspeelt, kunnen werken alsof je de desbetreffende site zelf bezoekt. Lees de privacyverklaring van deze derde partijen om jezelf te informeren over hun privacybeleid. Animal Save Nederland is niet verantwoordelijk voor dat beleid.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Verleende toestemming voor het opslaan en gebruiken van je gegevens kun je te allen tijde weer intrekken. Je hebt het recht om je gegevens in te zien, aan te passen en/of te laten verwijderen. Hiertoe kun je een e-mail sturen naar savemovementnetherlands@gmail.com. Animal Save Nederland zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op je verzoek reageren.

Vragen, opmerkingen en klachten

Indien je een vraag, opmerking of klacht hebt over de verzameling en/of verwerking van je gegevens door Animal Save Nederland, neem dan contact op via savemovementnetherlands@gmail.com. Bij klachten kun je je ook wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contact

Animal Save Nederland (Save Movement Netherlands)
savemovementnetherlands@gmail.com

Functionaris gegevensbescherming:
Maria du Toit
maria10dutoit@icloud.com
+31 (0)6 24 14 52 03