Rise up

Save Outreach

Word actief 

De focus van Save Outreach ligt op straatvoorlichting. Om meer bewustwording te creëren omtrent het onrecht dat dieren wordt aangedaan voor voedsel, kleding en entertainment.

 

Reacties van voorbijgangers tijdens Save Outreach

Doel

Het doel is consumenten aan te spreken op hun reeds aanwezige waarden, waarbij ze worden aangemoedigd zelf te concluderen dat een plantaardige levensstijl de meest logische keuze is.

Dit doen we in verschillende vormen, veelal door middel van het vertonen van videobeelden van dieren in de industrie en door mensen te informeren over de standaardpraktijken.

“Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.”

Martin Luther King Jr.

Save Square
Outreaching tijdens Save Square

De acties

Ons voornaamste outreach event is een Save Square: hierbij vertonen we beelden uit de veehouderij en slachthuizen en gaan we het gesprek aan met geïnteresseerde omstanders. Om hen tot nadenken aan te zetten over hun (voedsel)keuzes met betrekking tot dieren. Door vragen te stellen en handige tips aan te reiken, helpen we hen op weg naar een vegan besluit.

Andere vormen van onze vegan outreach bevatten juist vrolijke beelden van geredde dieren uit de vee-industrie. Op die manier brengen we mensen meer in contact met de natuurlijke staat van dieren en wordt benadrukt dat het bewuste wezens met gevoel zijn.

Ook kunnen voorbijgangers met virtual reality brillen zelf een kijkje nemen in bijvoorbeeld een slachthuis. Tevens delen we vegan hapjes uit om het publiek te laten kennismaken met de plantaardige keuken. Of onze creatieve kant komt aan bod tijdens artistieke stoepkrijtacties!

Informatie

Omdat Save Outreach een uitgebreide tak binnen Animal Save Nederland vormt, heeft deze actievorm een geheel eigen website, onder de naam Save Movement Outreach: savemovementoutreach.nl.

Daar vind je alle informatie over de acties én vind je de tools om een eigen groep in jouw buurt op te starten.

Wil je jezelf meer inlezen in de materie rondom de veehouderij? Check dan deze verzamelpagina met talloze bronnen voor uitgebreide achtergrondinformatie.

 

Virtual reality met beelden uit de dierenindustrie tijdens Save Outreach

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van alle acties!

JOIN US

Wil jij ook in actie komen voor de dieren?

Doe met ons mee!
Meedoen doe je gewoon door naar een actie te komen. Je hoeft je niet aan te melden.

Alle info vind je bij het evenement in de agenda.

Save Square Utrecht - Save Outreach
Save Outreach
Chalktivisme - Krijten tijdens Save Outreach