Bearing witness

Animal Save

Getuige zijn

Wij staan dieren op weg naar de slacht bij, tijdens de laatste momenten van hun leven. Waar mogelijk proberen we hen nog enige liefde en aandacht te geven.

Door aandacht te vragen voor hun situatie en door hun verhaal te delen middels foto- en videomateriaal, brengen wij het bredere publiek dichterbij de dieren.

Doel

Met deze actie willen wij de individuen die schuilgaan achter dierlijke producten zoals vlees, zuivel en eieren een gezicht geven.

Om zo consumenten aan te moedigen om te kiezen met hun hart en vanuit daar te kiezen voor een plantaardige levenswijze.

“Als het leed van een ander wezen jou raakt, geef dan niet toe aan de eerste impuls om weg te lopen van degene die lijdt, maar kom juist dichterbij, zo dichtbij mogelijk, en probeer hem te helpen.”

Leo Tolstoj

De actie

Deze actie (een Save, ook wel vigil (= wake) genoemd) houden we bij slachthuizen, op de plek waar de veewagens aankomen. Met sommige slachthuizen hebben we goede afspraken, waardoor er veel tijd en ruimte is om bij de dieren te komen. Het personeel zorgt ervoor dat de veewagens gedurende enkele minuten stilstaan, zodat wij contact met de dieren kunnen maken, ze kunnen fotograferen en ze eventueel water kunnen geven.

Niet alle slachthuizen willen meewerken en de veewagens laten stoppen. Op die locaties staan we met borden en vlaggen, om alsnog aandacht te vragen voor de dieren. Soms kunnen we dan toch wat foto’s maken.

Social media 

Via social media is het eenvoudig de foto’s en video’s te verspreiden. Hierdoor hebben we een groot bereik en ontdekken steeds meer mensen hoeveel leed er gepaard gaat met het eten van dierlijke producten.

Een Save zorgt voor meer bewustwording. De vegan movement groeit harder dan ooit, maar nog niet hard genoeg. De dieren hebben ons nodig om de boodschap te blijven verspreiden.

 

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van alle acties!

JOIN US

Wil jij ook in actie komen voor de dieren?

Doe met ons mee!
Meedoen doe je gewoon door naar een actie te komen. Je hoeft je niet aan te melden.

Alle info vind je bij het evenement in de agenda.