Het Europees burgerinitiatief End The Slaughter Age roept de Europese Commissie op te stoppen met subsidies voor de veehouderij en deze in te zetten voor de productie van plantaardige eiwitten en cellulaire landbouw zoals kweekvlees. Voor een wereld zonder slachthuizen.

Hoewel kweekvlees niet veganistisch is – er worden immers nog steeds dieren gebruikt voor het celmateriaal – steunt Animal Save Movement dit initiatief. Zolang we in een wereld leven waarin de meeste mensen vlees en andere dierlijke producten willen consumeren is dit een diervriendelijk alternatief.

Wat is kweekvlees en cellulaire landbouw?

Cellulaire landbouw is een nieuwe technologie die de productie van vlees, melk, eieren, botten, huiden en andere organische materialen in het laboratorium mogelijk maakt, uitgaande van enkele cellen die zich vrijwel oneindig vermenigvuldigen.

De cellen worden bij een levend dier verwijderd door een volledig pijnloze biopsie. Ook een gevallen veer is voldoende om kippenvlees te produceren.

In 2013 kostte de eerste gekweekte rundvleesburger € 250.000, vandaag de dag is dat nog slechts € 8. De prijs is dus flink gedaald, maar uiteraard nog steeds aan de hoge kant voor de gemiddelde consument. Met subsidies en verdere innovatie kan deze prijs verder omlaag worden gebracht.

Over de initiatiefnemer

End The Slaughter Age (ETSA) is een internationale organisatie die is opgericht met als doel een einde te maken aan de vee-industrie voor voedsel en andere doeleinden, te beginnen met het systeem van de slacht.

Met het gelijknamige Europees burgerinitiatief vragen zij de Europese Commissie om subsidies te verschuiven van veeteelt naar ethische en duurzame voedselproductie, d.w.z. plantaardige en cellulaire landbouw.

Bezoek website

Recente artikelen

Update over de hulp voor dieren in Turkije

Update over de hulp voor dieren in Turkije

Zo'n drie weken geleden deden we een noodoproep om donaties in te zamelen voor de dieren in de Turkse rampgebieden. Er is inmiddels een totaalbedrag van ruim 17.000 euro ingezameld! Het grootste gedeelte is via onze GoFundMe opgehaald, maar ook via onze website en...

Help de dieren in Turkije na de aardbevingen

Help de dieren in Turkije na de aardbevingen

Onze gedachten gaan uit naar alle mensen die gewond zijn geraakt en degenen die hun dierbaren en/of huis zijn kwijtgeraakt door de verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Syrië. Meer dan 6.000 mensen zijn omgekomen en duizenden mensen en dieren zitten vast onder...

Roep Haarlemse gemeenteraadsleden op met onze e-mailactie!

Roep Haarlemse gemeenteraadsleden op met onze e-mailactie!

Het is tijd voor een grootschalige e-mailcampagne! We gaan alle gemeenteraadsleden van Haarlem oproepen om de Plant Based Treaty te ondertekenen. Haarlem is de eerste gemeente ter wereld die vleesreclame in de openbare ruimte verbiedt. De Plant Based Treaty sluit daar...