Het Europees burgerinitiatief End The Slaughter Age roept de Europese Commissie op te stoppen met subsidies voor de veehouderij en deze in te zetten voor de productie van plantaardige eiwitten en cellulaire landbouw zoals kweekvlees. Voor een wereld zonder slachthuizen.

Hoewel kweekvlees niet veganistisch is – er worden immers nog steeds dieren gebruikt voor het celmateriaal – steunt Animal Save Movement dit initiatief. Zolang we in een wereld leven waarin de meeste mensen vlees en andere dierlijke producten willen consumeren is dit een diervriendelijk alternatief.

Wat is kweekvlees en cellulaire landbouw?

Cellulaire landbouw is een nieuwe technologie die de productie van vlees, melk, eieren, botten, huiden en andere organische materialen in het laboratorium mogelijk maakt, uitgaande van enkele cellen die zich vrijwel oneindig vermenigvuldigen.

De cellen worden bij een levend dier verwijderd door een volledig pijnloze biopsie. Ook een gevallen veer is voldoende om kippenvlees te produceren.

In 2013 kostte de eerste gekweekte rundvleesburger € 250.000, vandaag de dag is dat nog slechts € 8. De prijs is dus flink gedaald, maar uiteraard nog steeds aan de hoge kant voor de gemiddelde consument. Met subsidies en verdere innovatie kan deze prijs verder omlaag worden gebracht.

Over de initiatiefnemer

End The Slaughter Age (ETSA) is een internationale organisatie die is opgericht met als doel een einde te maken aan de vee-industrie voor voedsel en andere doeleinden, te beginnen met het systeem van de slacht.

Met het gelijknamige Europees burgerinitiatief vragen zij de Europese Commissie om subsidies te verschuiven van veeteelt naar ethische en duurzame voedselproductie, d.w.z. plantaardige en cellulaire landbouw.

Bezoek website

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...