Meld je aan voor ons gratis webinar op woensdag 12 april 19:00 uur. Onderzoeker Joseph Poore (University of Oxford) zal zijn bevindingen delen over zijn onderzoek naar het verminderen van de negatieve milieu-impact van de wereldwijde voedselproductie. Ook zal hij vragen van het publiek beantwoorden.

Het doel van dit webinar is om kennis en feiten te delen om zo bijvoorbeeld beleidsmakers te kunnen overtuigen om de uitfasering van de veehouderij centraal te stellen in hun klimaatbeleid. Ook voor activisten is dit nuttige informatie voor (outreach)gesprekken.

Dit webinar is gericht op een internationaal publiek (Engelstalig) en wordt georganiseerd door ons als Plant Based Treaty en door Vegoforum/VegForum.

Over het onderzoek

Het artikel Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers werd in 2018 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science. Joseph Poore schreef het artikel in samenwerking met Thomas Nemecek, werkzaam bij de Zwitserse onderzoeksgroep Agroscope.

De onderzoekers analyseerden de impact van de productie van ‘s werelds 40 populairste voedingsproducten, die samen ca. 90% van het wereldwijde eiwit- en calorieverbruik vertegenwoordigen. Met behulp van datasets uit eerdere studies konden ze de productie op 38.700 boerderijen in 119 landen dekken.

Hoewel er zeer grote verschillen kunnen zijn in de milieubelasting van de productie van hetzelfde product, was de belangrijkste conclusie dat dierlijke producten met de laagste impact nog altijd belastender zijn dan plantaardige alternatieven. Dit bevestigt dat we de grootste klimaatklapper kunnen maken met de overstap naar een plantaardig voedselsysteem.

Recente artikelen

Op onze 6e verjaardag hebben we 6 levens gered

Op onze 6e verjaardag hebben we 6 levens gered

Vandaag 20 november bestaat onze Nederlandse stichting precies zes jaar. Deze dag stonden we de kippen bij tijdens onze Epe Chicken Save. Bij dit slachthuis krijgen we de tijd en ruimte om de dieren in de transportwagens te zien en op beeld vast te leggen. Hier worden...

Loop met ons mee tijdens de Klimaatmars!

Loop met ons mee tijdens de Klimaatmars!

Op zondag 12 november lopen wij mee met de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid, georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie. De mars start om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam en zal eindigen op het Museumplein met een podiumprogramma. Met een grote verscheidenheid...

Deze drie sprekers wil je niet missen!

Deze drie sprekers wil je niet missen!

Op zaterdag 28 oktober vieren wij het (inmiddels ruim) tweejarig bestaan van de Plant Based Treaty. Dat doen we met een geweldige line-up aan sprekers. Tobias Leenaert, Lenneke van Gaal en Steven George komen vertellen waarom het zo belangrijk is om voedselsystemen op...