Meld je aan voor ons gratis webinar op woensdag 12 april 19:00 uur. Onderzoeker Joseph Poore (University of Oxford) zal zijn bevindingen delen over zijn onderzoek naar het verminderen van de negatieve milieu-impact van de wereldwijde voedselproductie. Ook zal hij vragen van het publiek beantwoorden.

Het doel van dit webinar is om kennis en feiten te delen om zo bijvoorbeeld beleidsmakers te kunnen overtuigen om de uitfasering van de veehouderij centraal te stellen in hun klimaatbeleid. Ook voor activisten is dit nuttige informatie voor (outreach)gesprekken.

Dit webinar is gericht op een internationaal publiek (Engelstalig) en wordt georganiseerd door ons als Plant Based Treaty en door Vegoforum/VegForum.

Over het onderzoek

Het artikel Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers werd in 2018 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science. Joseph Poore schreef het artikel in samenwerking met Thomas Nemecek, werkzaam bij de Zwitserse onderzoeksgroep Agroscope.

De onderzoekers analyseerden de impact van de productie van ‘s werelds 40 populairste voedingsproducten, die samen ca. 90% van het wereldwijde eiwit- en calorieverbruik vertegenwoordigen. Met behulp van datasets uit eerdere studies konden ze de productie op 38.700 boerderijen in 119 landen dekken.

Hoewel er zeer grote verschillen kunnen zijn in de milieubelasting van de productie van hetzelfde product, was de belangrijkste conclusie dat dierlijke producten met de laagste impact nog altijd belastender zijn dan plantaardige alternatieven. Dit bevestigt dat we de grootste klimaatklapper kunnen maken met de overstap naar een plantaardig voedselsysteem.

Recente artikelen

Stop Octopus Farming – Teken onze petitie!

Stop Octopus Farming – Teken onze petitie!

Wellicht heb je het al eerder voorbij zien komen, maar graag brengen we je onze belangrijke petitie Stop Octopus Farming onder de aandacht. Het Spaanse bedrijf Nueva Pescanova heeft 65 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van 's werelds eerste commerciële...

Breaking news: allereerste vegan kaasmarkt!

Breaking news: allereerste vegan kaasmarkt!

  Met trots kondigen wij de allereerste Nederlandse Vegan Kaasmarkt aan! Op zondag 1 oktober 2023 vindt een uniek evenement plaats: het grootste assortiment plantaardige kaasalternatieven onder één dak! Georganiseerd door Animal Save Nederland en de Nederlandse...

Ei vervangen – hoe doe je dat?

Ei vervangen – hoe doe je dat?

In onze acties promoten wij een vegan levensstijl en dus een plantaardig eetpatroon. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, plantaardig eten? Daarom delen wij af en toe wat handige tips. En met de Paasdagen voor de deur vind je hier tips om ei te vervangen. Fijne...