Meld je aan voor ons gratis webinar op woensdag 12 april 19:00 uur. Onderzoeker Joseph Poore (University of Oxford) zal zijn bevindingen delen over zijn onderzoek naar het verminderen van de negatieve milieu-impact van de wereldwijde voedselproductie. Ook zal hij vragen van het publiek beantwoorden.

Het doel van dit webinar is om kennis en feiten te delen om zo bijvoorbeeld beleidsmakers te kunnen overtuigen om de uitfasering van de veehouderij centraal te stellen in hun klimaatbeleid. Ook voor activisten is dit nuttige informatie voor (outreach)gesprekken.

Dit webinar is gericht op een internationaal publiek (Engelstalig) en wordt georganiseerd door ons als Plant Based Treaty en door Vegoforum/VegForum.

Over het onderzoek

Het artikel Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers werd in 2018 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science. Joseph Poore schreef het artikel in samenwerking met Thomas Nemecek, werkzaam bij de Zwitserse onderzoeksgroep Agroscope.

De onderzoekers analyseerden de impact van de productie van ‘s werelds 40 populairste voedingsproducten, die samen ca. 90% van het wereldwijde eiwit- en calorieverbruik vertegenwoordigen. Met behulp van datasets uit eerdere studies konden ze de productie op 38.700 boerderijen in 119 landen dekken.

Hoewel er zeer grote verschillen kunnen zijn in de milieubelasting van de productie van hetzelfde product, was de belangrijkste conclusie dat dierlijke producten met de laagste impact nog altijd belastender zijn dan plantaardige alternatieven. Dit bevestigt dat we de grootste klimaatklapper kunnen maken met de overstap naar een plantaardig voedselsysteem.

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...