Wellicht heb je het al eerder voorbij zien komen, maar graag brengen we je onze belangrijke petitie Stop Octopus Farming onder de aandacht.

Het Spaanse bedrijf Nueva Pescanova heeft 65 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van ‘s werelds eerste commerciële octopuskwekerij op Gran Canaria. Naar schatting zullen de van nature solitaire wezens met 10 à 15 dieren per kubieke meter bij elkaar in een tank worden gezet. Later zullen ze langzaam en bruut worden gedood voor menselijke consumptie.

Wrede praktijken die gestopt moeten worden! Je kunt deze gevoelige en intelligente dieren beschermen door onze petitie te tekenen.

Octopussen zijn zeer intelligente dieren met wel drie harten. Elk van hun acht armen wordt bestuurd door een eigen zenuwstelsel, waarbij de armen gelijktijdig verschillende taken kunnen uitvoeren. De dieren zijn nieuwsgierig, gebruiken voorwerpen als gereedschap en kunnen net als andere dieren pijn voelen.

Octopuskwekerijen veroorzaken ernstig dierenleed en zijn daarbij een ramp voor het klimaat omdat ze bijdragen aan overbevissing (i.v.m. octopusvoer).

Ook wetenschappers spreken zich uit tegen de octopuskweek en noemen het een “bad idea” vanwege ethische en ecologische redenen. Gelukkig werd vorige maand in de Tweede Kamer al een voorstel van de Partij voor de Dieren aangenomen, waardoor de Nederlandse regering zich in Europa actief moet gaan verzetten tegen het openen van een intensieve octopuskwekerij in de EU.

Help ook mee en teken de petitie!

Wat je nog meer kunt doen

  • Mail naar het Spaanse Consulaat in Amsterdam via cog.amsterdam@maec.es met het verzoek aan de Spaanse regering om de bouw van deze kwekerij niet toe te staan.
  • Deel de petitie in je omgeving en social media.
  • Kijk My Octopus Teacher op Netflix om meer te leren over de wondere wereld van de octopus (bekijk trailer).

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...