Wellicht heb je het al eerder voorbij zien komen, maar graag brengen we je onze belangrijke petitie Stop Octopus Farming onder de aandacht.

Het Spaanse bedrijf Nueva Pescanova heeft 65 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van ‘s werelds eerste commerciële octopuskwekerij op Gran Canaria. Naar schatting zullen de van nature solitaire wezens met 10 à 15 dieren per kubieke meter bij elkaar in een tank worden gezet. Later zullen ze langzaam en bruut worden gedood voor menselijke consumptie.

Wrede praktijken die gestopt moeten worden! Je kunt deze gevoelige en intelligente dieren beschermen door onze petitie te tekenen.

Octopussen zijn zeer intelligente dieren met wel drie harten. Elk van hun acht armen wordt bestuurd door een eigen zenuwstelsel, waarbij de armen gelijktijdig verschillende taken kunnen uitvoeren. De dieren zijn nieuwsgierig, gebruiken voorwerpen als gereedschap en kunnen net als andere dieren pijn voelen.

Octopuskwekerijen veroorzaken ernstig dierenleed en zijn daarbij een ramp voor het klimaat omdat ze bijdragen aan overbevissing (i.v.m. octopusvoer).

Ook wetenschappers spreken zich uit tegen de octopuskweek en noemen het een “bad idea” vanwege ethische en ecologische redenen. Gelukkig werd vorige maand in de Tweede Kamer al een voorstel van de Partij voor de Dieren aangenomen, waardoor de Nederlandse regering zich in Europa actief moet gaan verzetten tegen het openen van een intensieve octopuskwekerij in de EU.

Help ook mee en teken de petitie!

Wat je nog meer kunt doen

  • Mail naar het Spaanse Consulaat in Amsterdam via cog.amsterdam@maec.es met het verzoek aan de Spaanse regering om de bouw van deze kwekerij niet toe te staan.
  • Deel de petitie in je omgeving en social media.
  • Kijk My Octopus Teacher op Netflix om meer te leren over de wondere wereld van de octopus (bekijk trailer).

Recente artikelen

Breaking news: allereerste vegan kaasmarkt!

Breaking news: allereerste vegan kaasmarkt!

  Met trots kondigen wij de allereerste Nederlandse Vegan Kaasmarkt aan! Op zondag 1 oktober 2023 vindt een uniek evenement plaats: het grootste assortiment plantaardige kaasalternatieven onder één dak! Georganiseerd door Animal Save Nederland en de Nederlandse...

Webinar met Joseph Poore: De milieu-impact van voedsel verminderen

Webinar met Joseph Poore: De milieu-impact van voedsel verminderen

Meld je aan voor ons gratis webinar op woensdag 12 april 19:00 uur. Onderzoeker Joseph Poore (University of Oxford) zal zijn bevindingen delen over zijn onderzoek naar het verminderen van de negatieve milieu-impact van de wereldwijde voedselproductie. Ook zal hij...

Ei vervangen – hoe doe je dat?

Ei vervangen – hoe doe je dat?

In onze acties promoten wij een vegan levensstijl en dus een plantaardig eetpatroon. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, plantaardig eten? Daarom delen wij af en toe wat handige tips. En met de Paasdagen voor de deur vind je hier tips om ei te vervangen. Fijne...