Wellicht heb je het al eerder voorbij zien komen, maar graag brengen we je onze belangrijke petitie Stop Octopus Farming onder de aandacht.

Het Spaanse bedrijf Nueva Pescanova heeft 65 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van ‘s werelds eerste commerciële octopuskwekerij op Gran Canaria. Naar schatting zullen de van nature solitaire wezens met 10 à 15 dieren per kubieke meter bij elkaar in een tank worden gezet. Later zullen ze langzaam en bruut worden gedood voor menselijke consumptie.

Wrede praktijken die gestopt moeten worden! Je kunt deze gevoelige en intelligente dieren beschermen door onze petitie te tekenen.

Octopussen zijn zeer intelligente dieren met wel drie harten. Elk van hun acht armen wordt bestuurd door een eigen zenuwstelsel, waarbij de armen gelijktijdig verschillende taken kunnen uitvoeren. De dieren zijn nieuwsgierig, gebruiken voorwerpen als gereedschap en kunnen net als andere dieren pijn voelen.

Octopuskwekerijen veroorzaken ernstig dierenleed en zijn daarbij een ramp voor het klimaat omdat ze bijdragen aan overbevissing (i.v.m. octopusvoer).

Ook wetenschappers spreken zich uit tegen de octopuskweek en noemen het een “bad idea” vanwege ethische en ecologische redenen. Gelukkig werd vorige maand in de Tweede Kamer al een voorstel van de Partij voor de Dieren aangenomen, waardoor de Nederlandse regering zich in Europa actief moet gaan verzetten tegen het openen van een intensieve octopuskwekerij in de EU.

Help ook mee en teken de petitie!

Wat je nog meer kunt doen

  • Mail naar het Spaanse Consulaat in Amsterdam via cog.amsterdam@maec.es met het verzoek aan de Spaanse regering om de bouw van deze kwekerij niet toe te staan.
  • Deel de petitie in je omgeving en social media.
  • Kijk My Octopus Teacher op Netflix om meer te leren over de wondere wereld van de octopus (bekijk trailer).

Recente artikelen

Op onze 6e verjaardag hebben we 6 levens gered

Op onze 6e verjaardag hebben we 6 levens gered

Vandaag 20 november bestaat onze Nederlandse stichting precies zes jaar. Deze dag stonden we de kippen bij tijdens onze Epe Chicken Save. Bij dit slachthuis krijgen we de tijd en ruimte om de dieren in de transportwagens te zien en op beeld vast te leggen. Hier worden...

Loop met ons mee tijdens de Klimaatmars!

Loop met ons mee tijdens de Klimaatmars!

Op zondag 12 november lopen wij mee met de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid, georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie. De mars start om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam en zal eindigen op het Museumplein met een podiumprogramma. Met een grote verscheidenheid...

Deze drie sprekers wil je niet missen!

Deze drie sprekers wil je niet missen!

Op zaterdag 28 oktober vieren wij het (inmiddels ruim) tweejarig bestaan van de Plant Based Treaty. Dat doen we met een geweldige line-up aan sprekers. Tobias Leenaert, Lenneke van Gaal en Steven George komen vertellen waarom het zo belangrijk is om voedselsystemen op...