‘Onder de beesten’ met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk

20-06-2023 | Diversen, Evenementen

The Green Shift, Animal Save Nederland en Partij voor de Dieren Groningen organiseren op vrijdag 14 juli een avond met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk over hun boek Onder de beesten.

In Het Paleis in Groningen gaan we met hen in gesprek over de schokkende ontdekkingen die Roel opdeed in de bio-industrie. Drie jaar lang ging hij undercover in stallen, veetransporten en een groot slachthuis. Met een verborgen camera bracht hij ernstige dierenmishandeling en intimidatie van medewerkers aan het licht. Zijn werk werd opgepikt door internationale media en leidde tot grote opschudding in de Nederlandse politiek.

Diner

Vooraf kun je optioneel aanschuiven voor een (h)eerlijk diner. Voor slechts € 20 serveert Labnul50 een plantaardig tweegangendiner: Vegan Street BBQ (zie onder). Hiervoor geldt een maximum aantal plaatsen, dus wees er snel bij (te boeken t/m 11 juli).

Entreetickets voor de lezing zijn op donatiebasis met een minimum van 5 euro. Kun je meer missen dan is dat bedrag van harte welkom om de huurkosten te dekken. Mocht er na het evenement een bedrag over zijn, dan komt dit ten goede aan de doelstellingen van de drie organisaties.

Leuk detail: je kunt direct een exemplaar van het boek mee-reserveren! Laten signeren die avond is uiteraard mogelijk. Betaling van het boek (€ 22,99) geschiedt ter plaatse d.m.v. pin. Reserveren kan t/m 11 juli.

Praktisch

Datum: vrijdag 14 juli
Entree lezing: op donatiebasis (met een minimum van € 5)
Diner (optioneel): € 20 (excl. drankjes)
Boek (optioneel): € 22,99 (ter plaatse af te rekenen d.m.v. pin)
Locatie: Labnul50 in Het Paleis – Boterdiep 111, Groningen

Let op: dinertickets en boekreserveringen zijn beschikbaar t/m 11 juli.

PROGRAMMA

17:30 Inloop diner
18:00 Aanvang diner
19:30 Inloop lezing
19:45 Introductie
20:00 In gesprek met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk onder leiding van Wesley Pechler (PvdD)
21:45 Einde

Menu Vegan Street BBQ (twee gangen)

Gegrilde spitskool | lavasboter | vegan kaas | limoen
Geserveerd met zoete aardappelfriet | vegan feta | granaatappel | groene kruiden

BBQ pulled jackfruit | naan | ingelegde rode kool | srirachamayonaise
Geserveerd met gegrilde mais | kurkumaboter | kokosbloemsuiker | gerookte paprika

 

Over het boek

In Onder de beesten word je meegenomen op een levensgevaarlijke zoektocht door de bio-industrie. Wat doen wij dieren aan en wat doet dat met ons? En wie overtreedt hier eigenlijk de wet? Alleen de bio-industrie? Of ook de dierenbeschermer die undercover gaat en zich moet conformeren aan de norm in de sector? Als eerste infiltrant ooit in Nederland onthult Binnendijk schokkende feiten en zet daarmee zijn eigen veiligheid op het spel.

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...