Roep Nederlandse gemeenteraadsleden op om de Plant Based Treaty te tekenen!

28-07-2023 | Online activisme

Begin dit jaar trapten we onze grootschalige e-mailcampagne af met de oproep aan Haarlemse gemeenteraadsleden om de Plant Based Treaty te ondertekenen. Kort daarna volgde de oproep in Rotterdam en intussen is de campagne door heel Nederland uitgerold. En daarbij hebben we jouw hulp hard nodig!

Hoe jij kunt helpen

1. Ga naar de City Campaign op plantbasedtreaty.org
2. Vul in het formulier je eigen gegevens in
3. Kies in de dropdown jouw gemeente
4. Klik op de knop ‘E-mails versturen’

Dat is alles! En het mooie is: je kunt elke gemeente kiezen, je hoeft er geen inwoner van te zijn. Dus hoe vaker je meedoet, hoe meer Nederlandse raadsleden een oproep ontvangen!

Roep steden in Nederland op om de Plant Based Treaty te ondertekenen

Plant Based Treaty Outreach Day

Komend weekend worden wereldwijd gerichte acties georganiseerd rondom de Plant Based Treaty Outreach Day. Het perfecte moment dus om uit te reiken naar de raadsleden van jouw gemeente – of welke gemeente dan ook. Doe je mee?

Over de Plant Based Treaty

De Plant Based Treaty dient om overheden aan te zetten om te onderhandelen over een internationaal verdrag dat aanstuurt op een plantaardig voedselsysteem in de strijd tegen klimaatverandering.

Het verdrag heeft tot doel de wereldwijde aantasting van ecosystemen door de veehouderij een halt toe te roepen, een verschuiving naar een plantaardig voedingspatroon te bevorderen en actief de schade aan de planeet te herstellen.

Iedereen kan tekenen: burgers, politici, wetenschappers, influencers, organisaties, bedrijven en gemeenten. Jijzelf dus ook!

Meer lezen »

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...