Roep Nederlandse gemeenteraadsleden op om de Plant Based Treaty te tekenen!

28-07-2023 | Online activisme

Begin dit jaar trapten we onze grootschalige e-mailcampagne af met de oproep aan Haarlemse gemeenteraadsleden om de Plant Based Treaty te ondertekenen. Kort daarna volgde de oproep in Rotterdam en intussen is de campagne door heel Nederland uitgerold. En daarbij hebben we jouw hulp hard nodig!

Hoe jij kunt helpen

1. Ga naar de City Campaign op plantbasedtreaty.org
2. Vul in het formulier je eigen gegevens in
3. Kies in de dropdown jouw gemeente
4. Klik op de knop ‘E-mails versturen’

Dat is alles! En het mooie is: je kunt elke gemeente kiezen, je hoeft er geen inwoner van te zijn. Dus hoe vaker je meedoet, hoe meer Nederlandse raadsleden een oproep ontvangen!

Roep steden in Nederland op om de Plant Based Treaty te ondertekenen

Plant Based Treaty Outreach Day

Komend weekend worden wereldwijd gerichte acties georganiseerd rondom de Plant Based Treaty Outreach Day. Het perfecte moment dus om uit te reiken naar de raadsleden van jouw gemeente – of welke gemeente dan ook. Doe je mee?

Over de Plant Based Treaty

De Plant Based Treaty dient om overheden aan te zetten om te onderhandelen over een internationaal verdrag dat aanstuurt op een plantaardig voedselsysteem in de strijd tegen klimaatverandering.

Het verdrag heeft tot doel de wereldwijde aantasting van ecosystemen door de veehouderij een halt toe te roepen, een verschuiving naar een plantaardig voedingspatroon te bevorderen en actief de schade aan de planeet te herstellen.

Iedereen kan tekenen: burgers, politici, wetenschappers, influencers, organisaties, bedrijven en gemeenten. Jijzelf dus ook!

Meer lezen »

Recente artikelen

Kom naar een vigil en help de dieren dubbel

Kom naar een vigil en help de dieren dubbel

“Ik wil al heel lang eens mee naar een actie, maar iets houdt me steeds tegen.” We horen deze opmerking vaak en voor iedereen die hem herkent hebben we goed nieuws: we hebben vanaf nu dat laatste zetje voor je. Want voor elke persoon die voor het eerst (of voor het...

‘Onder de beesten’ met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk

‘Onder de beesten’ met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk

The Green Shift, Animal Save Nederland en Partij voor de Dieren Groningen organiseren op vrijdag 14 juli een avond met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk over hun boek Onder de beesten. In Het Paleis in Groningen gaan we met hen in gesprek over de schokkende...

Stop Octopus Farming – Teken onze petitie!

Stop Octopus Farming – Teken onze petitie!

Wellicht heb je het al eerder voorbij zien komen, maar graag brengen we je onze belangrijke petitie Stop Octopus Farming onder de aandacht. Het Spaanse bedrijf Nueva Pescanova heeft 65 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van 's werelds eerste commerciële...