Roep Nederlandse gemeenteraadsleden op om de Plant Based Treaty te tekenen!

28-07-2023 | Online activisme

Begin dit jaar trapten we onze grootschalige e-mailcampagne af met de oproep aan Haarlemse gemeenteraadsleden om de Plant Based Treaty te ondertekenen. Kort daarna volgde de oproep in Rotterdam en intussen is de campagne door heel Nederland uitgerold. En daarbij hebben we jouw hulp hard nodig!

Hoe jij kunt helpen

1. Ga naar de City Campaign op plantbasedtreaty.org
2. Vul in het formulier je eigen gegevens in
3. Kies in de dropdown jouw gemeente
4. Klik op de knop ‘E-mails versturen’

Dat is alles! En het mooie is: je kunt elke gemeente kiezen, je hoeft er geen inwoner van te zijn. Dus hoe vaker je meedoet, hoe meer Nederlandse raadsleden een oproep ontvangen!

Roep steden in Nederland op om de Plant Based Treaty te ondertekenen

Plant Based Treaty Outreach Day

Komend weekend worden wereldwijd gerichte acties georganiseerd rondom de Plant Based Treaty Outreach Day. Het perfecte moment dus om uit te reiken naar de raadsleden van jouw gemeente – of welke gemeente dan ook. Doe je mee?

Over de Plant Based Treaty

De Plant Based Treaty dient om overheden aan te zetten om te onderhandelen over een internationaal verdrag dat aanstuurt op een plantaardig voedselsysteem in de strijd tegen klimaatverandering.

Het verdrag heeft tot doel de wereldwijde aantasting van ecosystemen door de veehouderij een halt toe te roepen, een verschuiving naar een plantaardig voedingspatroon te bevorderen en actief de schade aan de planeet te herstellen.

Iedereen kan tekenen: burgers, politici, wetenschappers, influencers, organisaties, bedrijven en gemeenten. Jijzelf dus ook!

Meer lezen »

Recente artikelen

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Breaking news! Amsterdam ondertekent als eerste Nederlandse gemeente en eerste hoofdstad binnen de EU de Plant Based Treaty. Met de ondertekening geeft Amsterdam een krachtig signaal af voor het belang van de eiwittransitie. Hiermee onderschrijft onze hoofdstad de...

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

Om het jaar goed in te luiden hebben wij meteen in de start van het nieuwe jaar een communitydag georganiseerd. We konden terecht bij sanctuary het Wijland, waar we met zijn allen gezellig gingen potlucken. De lekkerste salades, pasta's, cakes, taarten, toastjes en...

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Vorige week tijdens COP28 in Dubai lanceerde ons internationale Plant Based Treaty team het Safe and Just Report. Dit rapport toont de noodzaak aan van de omslag van voedselsystemen in de strijd tegen klimaatverandering. Op klimaatconferenties is de veehouderij nog...