Kom naar een vigil en help de dieren dubbel

11-08-2023 | Save/vigil

“Ik wil al heel lang eens mee naar een actie, maar iets houdt me steeds tegen.”

We horen deze opmerking vaak en voor iedereen die hem herkent hebben we goed nieuws: we hebben vanaf nu dat laatste zetje voor je.

Want voor elke persoon die voor het eerst (of voor het eerst sinds lange tijd) naar een vigil komt, maakt een anonieme donateur € 10 over aan Stichting Goedland!

Stichting Goedland zet zich op heel veel verschillende manieren in voor de dieren. Zo hebben zij zelf meerdere dieren onder hun hoede en zijn zij hard bezig met het verwezenlijken van een eigen sanctuary. Ook werken zij samen met verschillende bestaande sanctuaries en sporen zij kinderboerderijen aan tot een diervriendelijk beleid zodat er in Nederland steeds meer goede opvangplekken voor dieren zullen ontstaan.

Door je aan te sluiten bij een vigil help je de dieren dus eigenlijk twee keer: je geeft symbolisch alle dieren in de industrie een stem door voor hen actie te voeren en via de donatie steun je dieren die al gered zijn.

Dus breid je voornemen uit: “Ik wil al heel lang eens mee naar een actie. En dit is het moment!”

Wat is een vigil?

Buiten bij het slachthuis staan we de dieren bij tijdens de laatste momenten van hun leven. Waar mogelijk proberen we hen nog enige liefde en aandacht te geven.

Door aandacht te vragen voor hun situatie en door hun verhaal te delen middels foto- en videomateriaal, brengen wij het bredere publiek dichterbij de dieren.

Met een aantal slachthuizen hebben we afspraken waarbij we de tijd en ruimte krijgen om de dieren in de transportwagens te benaderen.

Meer lezen »

Recente artikelen

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Breaking news! Amsterdam ondertekent als eerste Nederlandse gemeente en eerste hoofdstad binnen de EU de Plant Based Treaty. Met de ondertekening geeft Amsterdam een krachtig signaal af voor het belang van de eiwittransitie. Hiermee onderschrijft onze hoofdstad de...

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

Om het jaar goed in te luiden hebben wij meteen in de start van het nieuwe jaar een communitydag georganiseerd. We konden terecht bij sanctuary het Wijland, waar we met zijn allen gezellig gingen potlucken. De lekkerste salades, pasta's, cakes, taarten, toastjes en...

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Vorige week tijdens COP28 in Dubai lanceerde ons internationale Plant Based Treaty team het Safe and Just Report. Dit rapport toont de noodzaak aan van de omslag van voedselsystemen in de strijd tegen klimaatverandering. Op klimaatconferenties is de veehouderij nog...