Komend weekend is er weer een 3-daagse Weekend Square in Eindhoven. Vorig jaar september was de eerste editie en ook dit jaar organiseert Peter weer een weekend vol actie plus een outreach workshop. Wees erbij!

Wat gaan we doen

Op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag houden we midden in het centrum een Save Square. Tijdens deze voorlichtingsactie staan we in een opvallende formatie waarbij we beelden uit de dierenindustrie vertonen en in gesprek gaan met geïnteresseerde voorbijgangers. Om hen zo tot nadenken aan te zetten over hun (voedsel)keuzes met betrekking tot dieren. Ook geven we een kaartje mee met tips voor documentaires en de VeganChallenge.

Workshop

Op zondagochtend is er voorafgaand aan de Square een gratis outreach workshop gegeven door Thomas. Deze is geschikt voor zowel beginnende als ervaren activisten.

In deze workshop zal Thomas bespreken hoe je een heldere boodschap over dierenrechten en veganisme kunt overbrengen. Welke zaken zijn hierbij belangrijk en welke juist niet? Welke woordkeuzes zijn het meest effectief voor een goede interpretatie van je boodschap?

Ook wordt gekeken naar hoe je een gesprek van begin tot eind kunt opbouwen en wanneer je een gesprek beter kunt afbreken.

Outreach workshop door Thomas

Outreach workshop door Thomas tijdens Weekend Square Eindhoven 2021

Programma

Vrijdag 5 augustus:

Weekend Square Eindhoven part l
17:45 – 21:30 uur
Locatie: 18 Septemberplein
Facebook-event

Zaterdag 6 augustus:

Weekend Square Eindhoven part II
12:45 – 17:00 uur
Locatie: 18 Septemberplein
Facebook-event

Zondag 7 augustus:

Outreach workshop
11:00 – 12:30 uur (inloop: 10:30 uur)
Locatie: Vegan Heroes, Willemstraat 19
Entree: gratis, inclusief koffie/thee met gebak
Meer info en aanmelden in het Facebook-event

Weekend Square Eindhoven part III
12:45 – 17:00 uur
Locatie: 18 Septemberplein
Facebook-event

Aanmelden voor de Squares is niet nodig. Kom één dag of alle dagen, kijk wat in jouw agenda past!

Voor wie wil gaan we op zaterdag en zondag na afloop gezellig met elkaar eten. Zo is activisme niet alleen nuttig, maar ook een sociale activiteit 🙂

Save Square Eindhoven

Eerste keer?

Ben je nog niet ervaren in outreach maar wil je wel graag meedoen? Geen enkel probleem, met de workshop kom je goed beslagen ten ijs en kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen tijdens de aansluitende Save Square.

Maar ook zonder workshop ben je van harte welkom om mee te doen. Je kunt meelopen met ervaren deelnemers om zo inspiratie op te doen voor gesprekken. We wisselen sowieso allemaal regelmatig van rol: het staan in de formatie of het voeren van gesprekken.

Check ook dit persoonlijke verslag van de Weekend Square van vorig jaar.

Wij hebben er weer zin in!

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...