Het is tijd voor een grootschalige e-mailcampagne! We gaan alle gemeenteraadsleden van Haarlem oproepen om de Plant Based Treaty te ondertekenen. Haarlem is de eerste gemeente ter wereld die vleesreclame in de openbare ruimte verbiedt. De Plant Based Treaty sluit daar perfect op aan. Doe je mee?

De Plant Based Treaty in het kort

De Plant Based Treaty dient om overheden aan te zetten om te onderhandelen over een internationaal verdrag dat aanstuurt op een plantaardig voedselsysteem in de strijd tegen klimaatverandering. Het verdrag heeft tot doel de wereldwijde aantasting van ecosystemen door de veehouderij een halt toe te roepen, een verschuiving naar een plantaardig voedingspatroon te bevorderen en actief de schade aan de planeet te herstellen.

Lees hier meer over de Plant Based Treaty

Plant Based Treaty

Hoe werkt de e-mailactie?

Het werkt heel eenvoudig: ga naar deze website en vul je gegevens in. Alle gemeenteraadsleden van Haarlem worden namens jou gemaild met de oproep de Plant Based Treaty te ondertekenen. Hoe meer e-mails, hoe meer impact!

Je hoeft niet in de gemeente Haarlem te wonen om mee te kunnen doen. Andere gemeenten volgen binnenkort! 

Wordt Haarlem de volgende stad die tekent?

In juli 2022 werd de conservatieve gemeente Haywards Heath de eerste stad in Europa die de Plant Based Treaty ondertekende, gevolgd door Edinburg in januari 2023 die daarmee de eerste Europese hoofdstad was. Ook de raad van Los Angeles stemde al unaniem voor het tekenen van de Plant Based Treaty. Wereldwijd hebben al 20 steden het verdrag ondertekend sinds de lancering in augustus 2021. Zal Haarlem dit voorbeeld volgen? Aan ons zal het niet liggen!

Recente artikelen

Kom naar een vigil en help de dieren dubbel

Kom naar een vigil en help de dieren dubbel

“Ik wil al heel lang eens mee naar een actie, maar iets houdt me steeds tegen.” We horen deze opmerking vaak en voor iedereen die hem herkent hebben we goed nieuws: we hebben vanaf nu dat laatste zetje voor je. Want voor elke persoon die voor het eerst (of voor het...

‘Onder de beesten’ met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk

‘Onder de beesten’ met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk

The Green Shift, Animal Save Nederland en Partij voor de Dieren Groningen organiseren op vrijdag 14 juli een avond met Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk over hun boek Onder de beesten. In Het Paleis in Groningen gaan we met hen in gesprek over de schokkende...