Vandaag, op 20 november, bestaat onze stichting precies 5 jaar. Wat ons betreft niet echt een reden voor een feestje – we hadden immers liever niet hoeven te bestaan – toch staan we graag even stil bij dit eerste lustrum. Dat doen we door samen te komen tijdens onze communitydag in Utrecht. Met workshops, lekker eten en veel gezelligheid werken we aan een krachtige gemeenschap, bestaande uit vrijwilligers die acties door het hele land organiseren en/of bijwonen en donateurs die onze missie een warm hart toe dragen. Zonder hen geen activiteiten, dus zij zijn van zeer grote waarde voor onze organisatie.

Vijf jaren van actievoeren, voorlichten en inspireren. Vijf jaren van groei, verbinding en compassie. Maar ook een toenemende weerstand uit de agrarische bewegingen die zich verzetten tegen onze doelstellingen hoort erbij. We zien het als een teken dat de status quo steeds meer scheurtjes begint te vertonen.

Positie

Binnen de dierenrechtenbeweging hebben wij als Animal Save Nederland een unieke positie. Wij bieden de mogelijkheid om in direct contact met de dieren te komen op één van de akeligste en toch legitieme plekken van onze samenleving: het slachthuis. De kwetsbaarheid van de individuen én de grootschaligheid van de industrie zijn hier duidelijk waarneembaar.

Ondanks de confronterende vorm is dit door het vreedzame en legale karakter toch een laagdrempelige vorm van actievoeren, waardoor consumenten, influencers en de media niet schromen om onze acties bij te wonen of met ons werk in verband gebracht te worden.

Onze aanpak is love-based en respectvol naar alle betrokken partijen. We strijden tegen een onrechtvaardig systeem, niet tegen individuen. Dit doen we samen, met elkaar.

Kip in truck

ANBI

Om ons 5-jarig bestaan nog wat meer kracht bij te zetten delen wij met gepaste trots mede dat de stichting onlangs door de Belastingdienst is aangewezen als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022.

Dit heeft onder meer het voordeel dat donateurs hun giften als aftrekpost kunnen opvoeren in hun aangifte inkomstenbelasting. Dat geldt voor zowel eenmalige/doorlopende giften (de zogeheten ‘gewone giften’) als periodieke giften die zijn vastgelegd in een overeenkomst.

Lees er alles over op onze ANBI-pagina.

Foodtruck try-out met oranje curry

Doneren

Wil je ons werk financieel steunen, dan kan dat op de volgende manieren:

Steun ons vandaag nog met een lustrumdonatie van 5 euro. Of kies zelf een ander bedrag, wij zijn blij met elke gift!

Alvast hartelijk dank, ook namens de dieren!

Recente artikelen

Doe mee met dit wereldwijde protest: The Fall of Fur

Doe mee met dit wereldwijde protest: The Fall of Fur

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november organiseert CAFT (Coalition to Abolish the Fur Trade) een wereldwijd anti-bont weekend tegen LVMH, de Louis Vuitton groep en het overkoepelende bedrijf achter merken als Dior en Fendi. Er doen meer dan 20 steden in Europa en de VS...

Communitydag op 20 november

Communitydag op 20 november

Het is weer tijd voor een communitydag! Op zondag 20 november bestaat onze stichting precies 5 jaar en daarom organiseren we een communitydag voor iedereen die onze activiteiten een warm hart toedraagt. Ook als je nog nooit met een actie of evenement van ons hebt...

Vertoning Milked in Nijmegen in Utrecht

Vertoning Milked in Nijmegen in Utrecht

Na succesvolle vertoningen in Rotterdam en Groningen komt Milked nu ook naar Nijmegen en Utrecht. Milked Nijmegen Op maandag 17 oktober organiseert Animal Save Nederland een screening van deze indrukwekkende film over de zuivelindustrie in LUX te Nijmegen. Dit keer in...