Vandaag, op 20 november, bestaat onze stichting precies 5 jaar. Wat ons betreft niet echt een reden voor een feestje – we hadden immers liever niet hoeven te bestaan – toch staan we graag even stil bij dit eerste lustrum. Dat doen we door samen te komen tijdens onze communitydag in Utrecht. Met workshops, lekker eten en veel gezelligheid werken we aan een krachtige gemeenschap, bestaande uit vrijwilligers die acties door het hele land organiseren en/of bijwonen en donateurs die onze missie een warm hart toe dragen. Zonder hen geen activiteiten, dus zij zijn van zeer grote waarde voor onze organisatie.

Vijf jaren van actievoeren, voorlichten en inspireren. Vijf jaren van groei, verbinding en compassie. Maar ook een toenemende weerstand uit de agrarische bewegingen die zich verzetten tegen onze doelstellingen hoort erbij. We zien het als een teken dat de status quo steeds meer scheurtjes begint te vertonen.

Positie

Binnen de dierenrechtenbeweging hebben wij als Animal Save Nederland een unieke positie. Wij bieden de mogelijkheid om in direct contact met de dieren te komen op één van de akeligste en toch legitieme plekken van onze samenleving: het slachthuis. De kwetsbaarheid van de individuen én de grootschaligheid van de industrie zijn hier duidelijk waarneembaar.

Ondanks de confronterende vorm is dit door het vreedzame en legale karakter toch een laagdrempelige vorm van actievoeren, waardoor consumenten, influencers en de media niet schromen om onze acties bij te wonen of met ons werk in verband gebracht te worden.

Onze aanpak is love-based en respectvol naar alle betrokken partijen. We strijden tegen een onrechtvaardig systeem, niet tegen individuen. Dit doen we samen, met elkaar.

Kip in truck

ANBI

Om ons 5-jarig bestaan nog wat meer kracht bij te zetten delen wij met gepaste trots mede dat de stichting onlangs door de Belastingdienst is aangewezen als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022.

Dit heeft onder meer het voordeel dat donateurs hun giften als aftrekpost kunnen opvoeren in hun aangifte inkomstenbelasting. Dat geldt voor zowel eenmalige/doorlopende giften (de zogeheten ‘gewone giften’) als periodieke giften die zijn vastgelegd in een overeenkomst.

Lees er alles over op onze ANBI-pagina.

Foodtruck try-out met oranje curry

Doneren

Wil je ons werk financieel steunen, dan kan dat op de volgende manieren:

Steun ons vandaag nog met een lustrumdonatie van 5 euro. Of kies zelf een ander bedrag, wij zijn blij met elke gift!

Alvast hartelijk dank, ook namens de dieren!

Recente artikelen

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Breaking news! Amsterdam ondertekent als eerste Nederlandse gemeente en eerste hoofdstad binnen de EU de Plant Based Treaty. Met de ondertekening geeft Amsterdam een krachtig signaal af voor het belang van de eiwittransitie. Hiermee onderschrijft onze hoofdstad de...

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

Om het jaar goed in te luiden hebben wij meteen in de start van het nieuwe jaar een communitydag georganiseerd. We konden terecht bij sanctuary het Wijland, waar we met zijn allen gezellig gingen potlucken. De lekkerste salades, pasta's, cakes, taarten, toastjes en...