Het is weer tijd voor een communitydag! Op zondag 20 november bestaat onze stichting precies 5 jaar en daarom organiseren we een communitydag voor iedereen die onze activiteiten een warm hart toedraagt.

Ook als je nog nooit met een actie of evenement van ons hebt meegedaan ben je van harte welkom om te komen kennismaken. Met activisme heb je binnen no-time een grote groep gelijkgestemden om je heen!

In het kort: van 13:00 tot 18:00 uur in Utrecht. Enthousiast? Lees dan gauw verder!

 

Wat gaan we doen?

We hebben een heel gevarieerd programma samengesteld. Zo hebben we vier leuke workshops om aan te bieden, geheel mede mogelijk gemaakt door onze communityleden 🙂

En wat zou een communitydag zijn zonder potluck? Precies! Dus koop, kook, bak of hussel je favoriete vegan food bij elkaar en bring it on! Denk je nu “Potluck?” Zie onder voor een toelichting en suggesties.

Verder hebben we games en ontspanning en vooral veel gezelligheid op het programma staan.

Ben jij erbij?

 

PROGRAMMA

12:45 Deuren open
13:00 Welkom en introductie
13:15 Workshopronde 1
14:15 Workshopronde 2
15:15 Potluck
16:15 Game time!
16:45 Workshopronde 3
17:45 Afsluiting

Kom op tijd zodat we tijdig kunnen starten en alle workshops voldoende ruimte krijgen. Het is helaas niet mogelijk halverwege een workshop aan te sluiten.

Kun je niet de hele dag aanwezig zijn? Tussen 14:15 en 16:00 uur kun je vrij inlopen. Eerder weggaan is uiteraard geen probleem (maar wel jammer!).

WORKSHOPS

Met onderstaande vier workshops hebben we voor ieder wat wils. Twee workshops (aangegeven met een *) zullen tegelijkertijd worden gegeven, daarin zul je een keuze moeten maken.

Ten tijde van de andere twee workshops is er in de algemene ruimte gelegenheid om te socializen en spelletjes te doen. Neem dus zeker je favo gezelschapsspel mee!

Let op: voor sommige workshops moet je zelf materialen meebrengen. Lees dus goed onderstaande beschrijvingen.

1a. Outreach workshop – door Thomas *

In deze workshop zal Thomas bespreken hoe je een heldere boodschap over dierenrechten en veganisme kan overbrengen. Welke zaken zijn hierbij belangrijk en welke juist niet? Welke woordkeuzes zijn het meest effectief voor een goede interpretatie van je boodschap? Ook geeft hij tips hoe je een gesprek van begin tot eind kunt opbouwen, wanneer je een gesprek beter kunt afbreken en hoe je kan handelen in gesprekken met ‘vee’houders.

Voor deze workshop hoef je niets mee te brengen.

1b. Chalk activism stencils maken – door Désirée *

In deze praktische en creatieve workshop leert Désirée je hoe je zelf stencils voor krijtactivisme kunt maken. Met vele handige tips & tricks ga je ter plekke aan de slag met je eigen ontwerp, waarmee je later in combinatie met krijt(spray) jouw boodschap kunt verspreiden.

Zelf meebrengen:
– dikke stift
– schaar
– stanley-/hobbymesje
– 1 of 2 stukken stevig maar dun karton (zonder ribbels) of buigzaam plastic in bijv. A3-formaat of een kunststof placemat (wij brengen ook wat mee mocht je niets geschikts hebben)
– mocht je een snijmat hebben dan kan dat handig zijn, maar we hebben dik karton ter bescherming van de tafel.

2. Klankbeleving – door Tamara (VOL)

Laat je meenemen op een bijzondere reis naar binnen door klanken van buiten. Een reis die je lijf doet ontspannen en je hoofd leegmaakt. Terwijl je comfortabel op een matje ligt omringt Tamara je met betoverende klanken van o.a. klankschalen, drum, oceandrum, rainstick, shanti gong en wind chimes. Afgewisseld met stiltes kun je zo uit je denken stappen en even helemaal tot rust komen.

Zelf meebrengen:
– dikke mat en/of slaapzak (vloer is hard en koud!)
– fleecedeken
– warme sokken
– eventueel een kussentje

3. Workshop demonstratierecht – door Martijn

Martijn neemt jullie mee naar de wondere wereld van het demonstratierecht. Welke wettelijke regels zijn er? Wat zijn je rechten en je plichten? Wat mag de politie wel en vooral niet tijdens een demonstratie? Het belooft een leerzame workshop te worden voor iedereen die aan acties/protesten/demonstraties deelneemt of wilt gaan deelnemen.

Voor deze workshop hoef je niets mee te brengen.

POTLUCK

New to potlucks? We’ve got you covered!

Zo werkt het
Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke gast wat te eten meebrengt en dit deelt met de andere aanwezigen. Het idee is dat men met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd heeft. In principe is een eenpersoonsportie voldoende, maar voel je vrij om mee te brengen wat je wilt.

Suggesties
– fruitsalade
– snackgroenten
– wraps (al dan niet gevuld)
– salade
– hummus
– stokbrood
– cake
– soep

Het hoeven zeker geen culinaire hoogstandjes te zijn en iets kant-en-klaars uit de supermarkt is ook helemaal prima. Zolang het maar 100% plantaardig is zit je altijd goed (heb je twijfels, stuur dan gerust even een berichtje).

Keuken
Er is een keukentje met kookplaten en een magnetron beschikbaar, dus mocht je iets willen opwarmen dan is dat mogelijk. Ook is er een koelkast aanwezig, maar de ruimte is uiteraard beperkt.

Servies
Serviesgoed en bestek is aanwezig. Maar een eigen bordje meenemen kan altijd handig zijn. Na afloop wast iedereen zijn/haar/diens gebruikte serviesgoed af en zet het terug in de kast. Zo houden we het met z’n allen opgeruimd 🙂

PRAKTISCH

Datum: zondag 20 november 2022
Deuren open: 12:45 uur
Start: 13:00 uur
Einde: 18:00 uur
Locatie: Buurthuis In de 3 Krone – Oudegracht 227 in Utrecht (op loopafstand van station Utrecht Centraal)
Deelname: kosteloos
Aanmelden: zeer gewenst, maar niet verplicht – meld je in ieder geval aan als je verzekerd wilt zijn van een plekje in de workshop(s) van jouw keuze (zie formulier hieronder)  Aanmelden is niet meer mogelijk. Kom gerust!

Het buurthuis beschikt over twee zalen, elk op een eigen verdieping. De algemene ruimte op de begane grond is rolstoeltoegankelijk, de werfkelder (workshopruimte voor 3 van de 4 workshops) is enkel met een wenteltrap bereikbaar.

Deze dag is geheel kosteloos bij te wonen. Er zullen donatiepotjes aanwezig zijn voor wie ons wil steunen. Via een QR-code is het ook mogelijk om ter plekke digitaal te doneren. Alle beetjes zijn welkom!

Wij zorgen voor koffie, thee en kleine versnaperingen.

Zie we je de 20e? 🙂

AANMELDEN

Om een beetje een beeld te hebben van het aantal deelnemers vragen we je je aan te melden via onderstaand formulier. Door je ook direct op te geven voor een of meerdere workshops ben je verzekerd van een plekje. Aanmelden is niet verplicht.

Aanmelden is niet meer mogelijk. Kom gerust!

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...