Na succesvolle vertoningen in Rotterdam en Groningen komt Milked nu ook naar Nijmegen en Utrecht.

Milked Nijmegen

Op maandag 17 oktober organiseert Animal Save Nederland een screening van deze indrukwekkende film over de zuivelindustrie in LUX te Nijmegen. Dit keer in samenwerking met Partij voor de Dieren Nijmegen en Vegan Student Association Nijmegen.

Na de filmvertoning volgt een paneldiscussie waarbij het thema van de documentaire vanuit diverse invalshoeken wordt belicht. Aansluitend is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een gratis drankje (koffie, thee of fris) en plantaardige zuivelhapjes.

Panel

Onder leiding van Frank de Gram zal een drietal panelleden in gesprek gaan over de situatie in het Nederlandse zuivellandschap. Frank is gemeenteraadslid voor Partij voor de Dieren in Nijmegen. Daarnaast is hij zzp-adviseur voedselbossen en agroforestry en initiatiefnemer van voedselbos De Waalgaard.

Het panel bestaat uit diëtist en gezondheidswetenschapper Michelle Bisschops, biologisch melkveehouder Paul Brinkhof en Provinciaal Statenlid Luuk van der Veer, tevens landbouwwoordvoerder voor PvdD Gelderland.

Praktisch

Datum: maandag 17 oktober
Deuren open: 19:15 uur
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: LUX – Mariënburg 38-39 Nijmegen
Entree: € 5
Tickets: https://savemovement.nl/mn22

Bekijk Facebook-evenement >>

MILKED UTRECHT: Screening, Lezing & Vegan kaasfondue

Op zondag 27 november is Milked te zien in Parnassos Cultuurcentrum te Utrecht, georganiseerd in samenwerking met Bite Back en Partij voor de Dieren Utrecht.

In de documentaire wordt het einde van de melkveehouderij voorspeld, omdat melkpoeder gemaakt zal gaan worden zonder tussenkomst van de koe en voor een prijs lager dan suiker. Na afloop gaan we in gesprek met Hille van der Kaa van Those Vegan Cowboys over deze toekomst.

Aansluitend is er de mogelijkheid om na te praten in de bar onder het genot van een gratis proeverij met plantaardige zuivelhapjes. In de bar wordt ook optioneel een vegan kaasfondue geserveerd.

Praktisch

Datum: zondag 27 november
Deuren open: 13:45 uur
Aanvang: 14:00 uur
Entree: op donatiebasis (met een minimum van € 5)
Vegan kaasfondue: € 7,50
Locatie: Parnassos Cultuurcentrum – Kruisstraat 201 – Utrecht
Tickets en meer info: https://savemovement.nl/mu22

Bekijk Facebook-evenement >>

Programma

13.45 Inloop
14:00 Start film
15:50 Spreker PvdD Utrecht
16:00 Lezing en Q&A Those Vegan Cowboys
16.45 Bar open + gratis proeverij met plantaardige zuivelhapjes
17.30 Vegan kaasfondue (optioneel)
19:30 Einde

OVER DE FILM – Milked: White Lies in Dairy Land

Milked vertelt het verhaal van activist Chris Huriwai die in de Nieuw-Zeelandse melkveehouderij duikt en het opneemt tegen de giganten van deze machtige industrie. Hij onthult alarmerende informatie over de impact van de zuivelindustrie op het milieu en de gezondheid en concludeert dat we aan de afgrond staan van de grootste, wereldwijde verstoring van voedsel en landbouw in de geschiedenis. Een must-watch!

Bekijk de trailer >>

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...