Op onze 6e verjaardag hebben we 6 levens gered

20-11-2023 | Dieren en hun verhaal, Save/vigil

Vandaag 20 november bestaat onze Nederlandse stichting precies zes jaar. Deze dag stonden we de kippen bij tijdens onze Epe Chicken Save.

Bij dit slachthuis krijgen we de tijd en ruimte om de dieren in de transportwagens te zien en op beeld vast te leggen. Hier worden dagelijks 50.000 – 60.000 moederkippen gedood. Dit zijn de moeders van de vleeskuikens, die we beter kennen als plofkippen: kippen die zo zijn doorgefokt dat ze veel sneller groeien dan hun organen en poten kunnen bijhouden.

Daar stonden we dan. Het is werkelijk hartverscheurend wat we daar telkens aantreffen. Machteloos als we ons op sommige momenten kunnen voelen, hebben we deze dag toch het verschil kunnen maken tussen leven en dood. We mochten zes kippen meenemen. Zes kippen die een nieuw thuis krijgen. Zes levens die zijn gered.

Twee van de zes kippen zijn opgevangen door stichting De Varkensschuur, een kleinschalige opvang waar deze kippen een forever home krijgen.

Kerstkaarten met een verhaal

Het verhaal van deze en andere dieren moet verteld worden. Daarom hebben wij speciale kerstkaarten laten drukken met de verhalen van geredde dieren.

Er zijn drie kaarten met kippen en drie kaarten met stier Titus. Op de achterzijde staat een QR-code naar het verhaal van deze dieren. Zo stuur je je vrienden en familie dus een ware kerstboodschap!

Met de set van 6 kaarten heb je bovendien een leuke 5 + 1 gratis te pakken.

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan stichting De Varkensschuur en Vrijlief Animal Sanctuary, die deze dieren een thuis hebben gegeven.

Tip: verstuur je kerstkaarten met onze activisitische postzegels voor een extra boodschap!

Verjaardagsdonatie

Wil je ons vandaag extra steunen? Graag!
Doneren kan eenvoudig via deze pagina.

Wist je dat je ook voor je eigen verjaardag of jubileum een Facebook-inzamelingsactie voor Animal Save Nederland kunt starten?

We zijn blij met elk bedrag!

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...