Op onze 6e verjaardag hebben we 6 levens gered

20-11-2023 | Dieren en hun verhaal, Save/vigil

Vandaag 20 november bestaat onze Nederlandse stichting precies zes jaar. Deze dag stonden we de kippen bij tijdens onze Epe Chicken Save.

Bij dit slachthuis krijgen we de tijd en ruimte om de dieren in de transportwagens te zien en op beeld vast te leggen. Hier worden dagelijks 50.000 – 60.000 moederkippen gedood. Dit zijn de moeders van de vleeskuikens, die we beter kennen als plofkippen: kippen die zo zijn doorgefokt dat ze veel sneller groeien dan hun organen en poten kunnen bijhouden.

Daar stonden we dan. Het is werkelijk hartverscheurend wat we daar telkens aantreffen. Machteloos als we ons op sommige momenten kunnen voelen, hebben we deze dag toch het verschil kunnen maken tussen leven en dood. We mochten zes kippen meenemen. Zes kippen die een nieuw thuis krijgen. Zes levens die zijn gered.

Twee van de zes kippen zijn opgevangen door stichting De Varkensschuur, een kleinschalige opvang waar deze kippen een forever home krijgen.

Kerstkaarten met een verhaal

Het verhaal van deze en andere dieren moet verteld worden. Daarom hebben wij speciale kerstkaarten laten drukken met de verhalen van geredde dieren.

Er zijn drie kaarten met kippen en drie kaarten met stier Titus. Op de achterzijde staat een QR-code naar het verhaal van deze dieren. Zo stuur je je vrienden en familie dus een ware kerstboodschap!

Met de set van 6 kaarten heb je bovendien een leuke 5 + 1 gratis te pakken.

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan stichting De Varkensschuur en Vrijlief Animal Sanctuary, die deze dieren een thuis hebben gegeven.

Tip: verstuur je kerstkaarten met onze activisitische postzegels voor een extra boodschap!

Verjaardagsdonatie

Wil je ons vandaag extra steunen? Graag!
Doneren kan eenvoudig via deze pagina.

Wist je dat je ook voor je eigen verjaardag of jubileum een Facebook-inzamelingsactie voor Animal Save Nederland kunt starten?

We zijn blij met elk bedrag!

Recente artikelen

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Breaking news! Amsterdam ondertekent als eerste Nederlandse gemeente en eerste hoofdstad binnen de EU de Plant Based Treaty. Met de ondertekening geeft Amsterdam een krachtig signaal af voor het belang van de eiwittransitie. Hiermee onderschrijft onze hoofdstad de...

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

Om het jaar goed in te luiden hebben wij meteen in de start van het nieuwe jaar een communitydag georganiseerd. We konden terecht bij sanctuary het Wijland, waar we met zijn allen gezellig gingen potlucken. De lekkerste salades, pasta's, cakes, taarten, toastjes en...

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Vorige week tijdens COP28 in Dubai lanceerde ons internationale Plant Based Treaty team het Safe and Just Report. Dit rapport toont de noodzaak aan van de omslag van voedselsystemen in de strijd tegen klimaatverandering. Op klimaatconferenties is de veehouderij nog...