In Nederland worden dagelijks duizenden jonge stiertjes naar de slachthuizen gestuurd. Als Save Movement zijn we met regelmaat bij deze slachthuizen aanwezig en zien we het ene na het andere paar bange oogjes verdwijnen achter deuren waar het licht niet schijnt.

Een situatie die ons vaak machteloos, boos en verdrietig laat voelen, omdat we weten dat onze acties – hoewel op grote schaal wel degelijk een verschil makend – voor deze individuele dieren te laat komen.

Maar soms komt er dan plotseling een situatie voorbij waarin we wél op korte termijn een verschil kunnen maken, een verschil van leven en dood. In dit geval: het leven van Jersey stier Titus.

Wat is Titus toch een knapperd!

Nutteloos

Titus is in april 2019 geboren op een zuivelboerderij, maar omdat hij een stier is had hij daar geen toekomst: stieren produceren immers geen melk.

Gelukkig kwam Karin op zijn pad, die het haar missie maakte hem te redden. Samen met de boer sprak zij af dat hij Titus bij zich zou houden en hem melk zou geven tot er een thuis was gevonden. Ze spraken af dat zij de melk zou betalen, maar dat voor Titus zelf geen ‘vrijkoopbedrag’ gevraagd zou worden; hij wordt kosteloos afgestaan ter adoptie!

Comité Dierennoodhulp hoorde van de reddingsactie en legde contact met een van onze organisatoren. We besloten het op te pakken en na een fantastische samenwerking en bundeling van krachten kunnen we nu zeggen: we hebben een plek voor Titus gevonden!

Hij mocht op 4 juli 2019 verhuizen naar een kinderboerderij, die samen met Karin en de Save Movement zijn adoptie op zich heeft genomen. Hier wacht hem, in plaats van de dood, een reuzegroot weiland en koeienvriendinnetje Rosalien om mee te spelen.

Titus ontmoet zijn nieuwe vriendin Rosalien

Avontuur

Niet alleen een avontuur voor Titus, maar ook voor de kinderboerderij. Daar heeft namelijk nog nooit eerder een stier gewoond en er moeten nog allerlei aanpassingen worden gedaan om het weiland en de vrijwilligers stier-proof te maken. Maar “Waar een wil is, is een weg en uitdagingen zijn er om aan te gaan!”.

Kortom: wat zijn we blij! Welkom in je nieuwe leven Titus! Moge jij iedereen er keer op keer aan gaan herinneren waarvoor we als stichting vechten. En moge jij het gezicht worden van een veranderende wereld, waarin dieren weer dier mogen zijn.

We’re getting there!

Titus is erg trots op zijn adoptiecertificaat!

UPDATE
In 2022 is Titus verhuisd naar Vrijlief Animal Sanctuary waar hij volop stier kan zijn in de liefdevolle armen van Lies en Melvin.

 

Titus geniet van zijn leven in vrijheid – Foto: Vrijlief

Recente artikelen

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Breaking news! Amsterdam ondertekent als eerste Nederlandse gemeente en eerste hoofdstad binnen de EU de Plant Based Treaty. Met de ondertekening geeft Amsterdam een krachtig signaal af voor het belang van de eiwittransitie. Hiermee onderschrijft onze hoofdstad de...

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

Om het jaar goed in te luiden hebben wij meteen in de start van het nieuwe jaar een communitydag georganiseerd. We konden terecht bij sanctuary het Wijland, waar we met zijn allen gezellig gingen potlucken. De lekkerste salades, pasta's, cakes, taarten, toastjes en...

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Vorige week tijdens COP28 in Dubai lanceerde ons internationale Plant Based Treaty team het Safe and Just Report. Dit rapport toont de noodzaak aan van de omslag van voedselsystemen in de strijd tegen klimaatverandering. Op klimaatconferenties is de veehouderij nog...