In Nederland worden dagelijks duizenden jonge stiertjes naar de slachthuizen gestuurd. Als Save Movement zijn we met regelmaat bij deze slachthuizen aanwezig en zien we het ene na het andere paar bange oogjes verdwijnen achter deuren waar het licht niet schijnt.

Een situatie die ons vaak machteloos, boos en verdrietig laat voelen, omdat we weten dat onze acties – hoewel op grote schaal wel degelijk een verschil makend – voor deze individuele dieren te laat komen.

Maar soms komt er dan plotseling een situatie voorbij waarin we wél op korte termijn een verschil kunnen maken, een verschil van leven en dood. In dit geval: het leven van Jersey stier Titus.

Wat is Titus toch een knapperd!

Nutteloos

Titus is in april 2019 geboren op een zuivelboerderij, maar omdat hij een stier is had hij daar geen toekomst: stieren produceren immers geen melk.

Gelukkig kwam Karin op zijn pad, die het haar missie maakte hem te redden. Samen met de boer sprak zij af dat hij Titus bij zich zou houden en hem melk zou geven tot er een thuis was gevonden. Ze spraken af dat zij de melk zou betalen, maar dat voor Titus zelf geen ‘vrijkoopbedrag’ gevraagd zou worden; hij wordt kosteloos afgestaan ter adoptie!

Comité Dierennoodhulp hoorde van de reddingsactie en legde contact met een van onze organisatoren. We besloten het op te pakken en na een fantastische samenwerking en bundeling van krachten kunnen we nu zeggen: we hebben een plek voor Titus gevonden!

Hij mocht op 4 juli 2019 verhuizen naar een kinderboerderij, die samen met Karin en de Save Movement zijn adoptie op zich heeft genomen. Hier wacht hem, in plaats van de dood, een reuzegroot weiland en koeienvriendinnetje Rosalien om mee te spelen.

Titus ontmoet zijn nieuwe vriendin Rosalien

Avontuur

Niet alleen een avontuur voor Titus, maar ook voor de kinderboerderij. Daar heeft namelijk nog nooit eerder een stier gewoond en er moeten nog allerlei aanpassingen worden gedaan om het weiland en de vrijwilligers stier-proof te maken. Maar “Waar een wil is, is een weg en uitdagingen zijn er om aan te gaan!”.

Kortom: wat zijn we blij! Welkom in je nieuwe leven Titus! Moge jij iedereen er keer op keer aan gaan herinneren waarvoor we als stichting vechten. En moge jij het gezicht worden van een veranderende wereld, waarin dieren weer dier mogen zijn.

We’re getting there!

Titus is erg trots op zijn adoptiecertificaat!

UPDATE
In 2022 is Titus verhuisd naar Vrijlief Animal Sanctuary waar hij volop stier kan zijn in de liefdevolle armen van Lies en Melvin.

 

Titus geniet van zijn leven in vrijheid – Foto: Vrijlief

Recente artikelen

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

Loop 31 mei ook mee met de Klimaatmars

📢 Aarde boven winst! 📢 De klimaatcrisis is hier en nu. En bedreigt alles om ons heen. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nu al voor grote verwoestingen met vele slachtoffers en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. De aarde met al haar bewoners...

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Doneer nu voor Animal Save tenten!

Voor onze evenementen hebben we dringend behoefte aan twee tenten om onze vrijwilligers en spullen te beschermen tegen regen, wind en zon. Help je mee?* Dit bedrag wordt niet live geüpdatet, maar zal met regelmaat worden bijgewerkt.Steun ons met een gift voor twee...

Melanie Joy komt naar Nederland!

Melanie Joy komt naar Nederland!

Geef je activisme een boost tijdens onze allereerste Save Academy vol workshops met niemand minder dan Melanie Joy! We heten je van harte welkom om op zaterdag 20 april te komen genieten van twee interactieve workshops, samenzijn met gelijkgestemden en een heerlijke...