In Nederland worden dagelijks duizenden jonge stiertjes naar de slachthuizen gestuurd. Als Save Movement staan we met regelmaat bij deze slachthuizen actie te voeren en zien we het een na het andere paar bange oogjes verdwijnen achter deuren waar het licht niet schijnt. Een situatie die ons activisten vaak machteloos, boos en verdrietig laat voelen omdat we weten dat onze acties (al zijn ze op grote schaal wel degelijk een verschil aan het maken) voor deze individuele dieren te laat komen. 
Maar soms komt er dan plotseling een situatie voorbij waarin we wél op korte termijn een verschil kunnen maken, een verschil van leven of dood. In dit geval: Het leven van Jersey stier Titus.

Titus is afgelopen april geboren op een zuivelboerderij, maar omdat hij een stier is had hij daar geen toekomst. Gelukkig kwam Karin op zijn pad, die het haar missie maakte hem te redden. Samen met de boer sprak zij af dat hij Titus bij zich zou houden en melk zou geven tot er een thuis was gevonden. Ze spraken af dat zij de melk zou betalen, maar dat voor Titus zelf geen ‘vrijkoopbedrag’ gevraagd zou worden; hij wordt kosteloos afgestaan ter adoptie! Comite Dierennoodhulp hoorde van de reddingsactie, en legde contact met één van onze organizers van The Save Movement. We besloten het op te pakken, en na een fantastische samenwerking en bundeling van krachten kunnen we nu zeggen:

We hebben een thuis voor Titus gevonden! Hij mocht op 4 juli 2019 verhuizen naar Stichting Oosterhoeve, die samen met Karin en The Save Movement zijn adoptie op zich heeft genomen! Hier wacht hem, in plaats van de dood, een reuzegroot weiland en koeienvriendinnetje Rosalien om zijn dagen mee te slijten! Niet alleen een avontuur voor Titus, maar ook voor de Oosterhoeve. Daar heeft namelijk nog nooit eerder een stier gewoond en moeten nog allerlei aanpassingen worden gedaan om het weiland en de vrijwilligers stier-proof te maken! Maar “Waar een wil is daar is een weg, en uitdagingen zijn er om aan te gaan!”, zeggen zij. 

Titus ontmoet zijn nieuwe vriendin Rosalien

Kortom: Wat zijn we blij! Welkom in je nieuwe leven Titus! Moge jij iedereen er keer op keer aan gaan herinneren waarvoor we als Save Movement vechten. En moge jij het gezicht worden van een veranderende wereld, waarin dieren weer dier mogen zijn. We’re getting there! 

Titus is erg trots op zijn adoptiecertificaat!

Binnenkort plaatsen we een bericht met manieren waarop ook jij kunt helpen en betrokken kunt raken bij Titus. Wil je hem voor die tijd alvast leren kennen? Via zijn eigen account @jersey_titus kun je hem vanaf nu volgen op Instagram. En het allerleukste: vanaf vandaag, 4 juli, kun je hem in het echt bezoeken, bij zijn nieuwe thuis!