Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november organiseert CAFT (Coalition to Abolish the Fur Trade) een wereldwijd anti-bont weekend tegen LVMH, de Louis Vuitton groep en het overkoepelende bedrijf achter merken als Dior en Fendi. Er doen meer dan 20 steden in Europa en de VS mee. Animal Save Nederland sluit aan als mede-organisator voor de acties in Amsterdam.

Deze data zijn niet willekeurig gekozen: Black Friday, de drukste winkeldag van het jaar, en de navolgende drukke zaterdag. De precieze tijden zullen later worden gedeeld in het Facebook-evenement. Daar vind je ook alle updates over dit actieweekend.

LVMH is een miljardenbedrijf dat miljoenen vossen en nertsen de gaskamers in laat sturen of zelfs levend laat villen. Deze dieren hebben onze hulp hard nodig: kom in actie!

CAFT in actie in Amsterdam

De acties zullen vreedzaam en legaal zijn, met een verstorend karakter om zo een einde te kunnen maken aan de bontindustrie. Tot nu toe heeft CAFT een effectiviteitspercentage van 100%, wat betekent dat elke winkel die het doelwit was bontvrij is geworden; LVMH zal niet anders zijn!

Alle hulp is welkom. Of je nu een doorgewinterde activist bent of een newbie, kom meedoen! Met z’n allen kunnen we de bontindustrie voor eens en voor altijd neerhalen: The Fall of Fur.

Animal Liberation

Recente artikelen

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Amsterdam ondertekent de Plant Based Treaty

Breaking news! Amsterdam ondertekent als eerste Nederlandse gemeente en eerste hoofdstad binnen de EU de Plant Based Treaty. Met de ondertekening geeft Amsterdam een krachtig signaal af voor het belang van de eiwittransitie. Hiermee onderschrijft onze hoofdstad de...

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

De eerste communitydag van 2024 is een feit!

Om het jaar goed in te luiden hebben wij meteen in de start van het nieuwe jaar een communitydag georganiseerd. We konden terecht bij sanctuary het Wijland, waar we met zijn allen gezellig gingen potlucken. De lekkerste salades, pasta's, cakes, taarten, toastjes en...

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Lancering Safe and Just Report tijdens COP28

Vorige week tijdens COP28 in Dubai lanceerde ons internationale Plant Based Treaty team het Safe and Just Report. Dit rapport toont de noodzaak aan van de omslag van voedselsystemen in de strijd tegen klimaatverandering. Op klimaatconferenties is de veehouderij nog...