HOE START IK EEN SAVE GROEP?

We helpen je graag bij het opstarten van een eigen save groep. De eerste stap is het vinden van een geschikt slachthuis. Je kunt hiervoor kijken op de kaart van slachthuizen in Nederland (hieronder). Bij de blauwe spelden zijn we al actief. Als je een slachthuis bij jou in de buurt hebt gevonden, waar nog geen save groep actief is, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen jou bij alle stappen om een goede save groep op te zetten helpen!

SLACHTHUIZEN EN SAVE GROEPEN IN NEDERLAND

Op onderstaande kaart zijn alle plekken in beeld gebracht die volgens de NVWA een vergunning hebben om dieren te slachten – van een kleinschalige slager die één of twee dieren per week slacht of alleen af en toe een huisslachting doet tot de grote slachtbedrijven die honderdduizenden dieren per week slachten. Bij de blauwe spelden is al een save groep actief. In de kalender kun je zien wanneer de eerst volgende save daar zal plaatsvinden.

View Slaughterhouses in the Netherlands in a full screen map

HULP MET EEN PLANTAARDIGE LIFESTYLE

Wil je ook graag dierenleedvrij leven? Dan hebben we een aantal tips voor je.

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme is een uitstekende bron van informatie voor mensen die willen beginnen met een plantaardige (vegan) lifstyle, maar natuurlijk ook voor mensen die eerste stappen willen zetten naar een dierenleedvrije levenswijze. Kijk gerust eens op hun site voor tips, informatie, recepten en weetjes. 

Veganchallenge is een informatieve site die twee keer per jaar een challenge houdt waarbij mensen worden begeleid bij een maand plantaardig eten. Je krijgt tijdens deze periode informatie, advies, hulp, recepten en inspiratie om een vegan lifestyle te starten. Je krijgt persoonlijk advies, kunt vragen stellen en ze hebben een Facebookgroep voor deelnemers om ervaringen uit te wisselen. De site bevat ook een receptenzoeker die je helpt bij het samenstellen van lekker en makkelijk te bereiden vegan maaltijden.

Fotos door:
Dani Rosenkamp
Ronald Blom

Bezorgtijden
Betaalmethoden

Volg ons: