ZELF EEN SAVE GROEP STARTEN?

We helpen je graag bij het opstarten van een eigen Save groep. De eerste stap is het vinden van een geschikt slachthuis. Je kunt hiervoor kijken op de kaart van slachthuizen in Nederland (hieronder). Bij de oranje spelden zijn we al actief.

Als je een slachthuis bij jou in de buurt hebt gevonden, waar nog geen Save groep actief is, neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Lea Goodett via lea@savemovement.nl. Zij zal jou helpen bij alle stappen om een goede Save groep op te zetten!

SLACHTHUIZEN EN SAVE GROEPEN IN NEDERLAND

Op onderstaande kaart zijn alle locaties in beeld gebracht die volgens de NVWA een vergunning hebben om dieren te slachten: van een kleinschalige slachter die enkele dieren per week slacht tot aan de grote slachtbedrijven die honderdduizenden dieren per week slachten. Bij de oranje spelden is reeds een Save groep actief. In de agenda kun je zien wanneer de eerstvolgende Save daar zal plaatsvinden.

HULP MET EEN PLANTAARDIGE LIFESTYLE

Wil je ook graag dierenleedvrij leven? Dan hebben we een aantal tips voor je:

 • Nederlandse Vereniging voor Veganisme
  Een uitstekende bron van informatie voor iedereen die willen beginnen met een vegan lifestyle. Hier vind je tips, informatie, recepten en weetjes. De Vegan Wiki bevat een enorme database aan producten die geschikt zijn voor veganisten.
 • VeganChallenge
  Tijdens deze gratis online challenge word je begeleid bij een maand plantaardig eten d.m.v. recepten, weekmenu’s, informatie, hulp en inspiratie. Je krijgt indien gewenst persoonlijk advies, je kunt vragen stellen en ze hebben een Facebookgroep voor deelnemers om ervaringen uit te wisselen. De site bevat ook een handige receptenzoeker om je te helpen bij het samenstellen van lekkere en eenvoudige plantaardige maaltijden.
 • Wat eet je dan wel?
  Een blog vol leuke en praktische artikelen. Naast recepten kun je hier lezen over beauty, lifestyle, boeken, restaurants, DIY en veel meer. Handig zijn de overzichtspagina’s met Vegan in de Supermarkt. Wel zo makkelijk tijdens het boodschappen doen.
 • Seeds – Enjoy The Vegan Movement
  Een eigenzinnig platform waar je eerlijke, praktische informatie en inhoudelijke verdieping vindt over de vegan lifestyle. Tips en handvatten om jouw plantaardige levensstijl makkelijk te maken. Eens geen receptensite, maar veel achtergrondinformatie, interviews, columns, vegan places to be en nieuwe producten – van schoenen tot tassen en alles daartussenin.

Be kind to every kind