Sharing is caring

Health Save

Kennis delen

Het eten van dierlijke producten is niet alleen schadelijk voor de dieren en onze planeet, het tast ook onze eigen gezondheid aan.

De consumptie van dierlijke producten geeft een verhoogde kans op veelvoorkomende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker en diabetes type 2.

Doel

Health Save Movement wil laten zien hoe een plantaardig eetpatroon bijdraagt aan de voorkoming en soms zelfs omkering van deze ziektebeelden.

Onze missie is om ervoor te zorgen dat alle mensen toegang hebben tot gezond, plantaardig eten, dat er een einde komt aan voedselongelijkheid en om  gezondheidskosten te verlagen.

“The first wealth is health.”

Ralph Waldo Emerson

De actie

Een Health Save is een voorlichtingsactie, voornamelijk op straat in de grotere steden. Met boeken, folders en ander voorlichtingsmateriaal laten we voorbijgaand publiek zien hoe ons eetpatroon onze gezondheid beïnvloedt.

We gaan met geïnteresseerden in gesprek, geven voorlichting en delen plantaardige hapjes uit om mensen kennis te laten maken met heerlijk vegan eten.

Misverstanden

Er bestaan veel misverstanden over een plantaardig voedingspatroon. “Waar haal je je eiwitten vandaan?” en “Je hebt toch zuivel nodig voor calcium?” zijn veelgehoorde vragen.

Zolang de mythes bestaan dat je vlees, vis, zuivel en eieren nodig hebt, is het niet zo gek dat zoveel mensen de overstap nog niet overwogen hebben. 

 Informatie

Wil je jezelf meer verdiepen in dit onderwerp, check dan de volgende bronnen:

  • De documentaire Forks over Knives vertelt je alles wat je moet weten over de gezondheidsaspecten van het al dan niet eten van dierlijke producten.
    Te zien op de site van Forks Over Knives | Bekijk de trailer
  • In de nieuwe documentaire The Game Changers worden alle achterhaalde denkbeelden getackeld: commandotrainer James Wilks onderzoekt hoe de prestaties van diverse topsporters en andere krachtpatsers zich verhouden tot wat ze eten. Spoiler alert: de planten winnen.
    Te zien op Netflix | Bekijk de trailer
  • Het Voedingscentrum schrijft hier en hier over de verhoogde kans op het krijgen van bepaalde ziekten wanneer je vaak rood vlees en/of bewerkt vlees eet.
  • Ook heeft het Voedingscentrum een pagina over vlees die veel interessante informatie bevat.
  • De Academy of Nutrition and Dietetics onderschrijft de gezondheidsvoordelen van een plantaardig voedingspatroon t.o.v. een voedingspatroon met dierlijke producten.

Health Save Nederland heeft een eigen Facebookpagina.

Volg ons om op de hoogte te blijven van alle acties!

JOIN US

Wil jij ook in actie komen voor onze medemens?

Doe met ons mee!
Meedoen doe je gewoon door naar een actie te komen. Je hoeft je niet aan te melden.

Alle info vind je bij het evenement in de agenda.